Mai sunt 7 zile în care startup-urile din Regiunea Centru se pot înscrie în competiţia cu premii în valoare de 300.000 de lei pentru demararea unei afaceri

Cea de-a cincea conferinţă dintre cele opt din cadrul proiectului Antreprenor 2.0 va fi organizată la Braşov, în data de 14 mai 2013, la Hotel Casa Mureşan, începând cu ora 8:30. Participarea la program e gratuită, iar pentru conferinţa de la Braşov mai sunt disponibile 50 de locuri. Înscrierile se fac folosind formularul de înregistrare.

Marius Ghenea, antreprenor de succes şi business angel, Péter Barta, CEO FPP şi business angel, reprezentanţi ai Microsoft Romania şi antreprenori  locali vor lua parte la conferinţa regională şi îi vor învaţa pe participanţi cum să-şi valideze ideile de afaceri sau cum să folosească instrumentele online în dezvoltarea afacerii.

Antreprenor 2.0 este un proiect implementat de Fundatia Post-Privatizare şi partenerii săi şi presupune organizarea unor conferinţe regionale în marile oraşe, urmate de sesiuni de workshop şi consultanţă one-to-one în urma cărora să se găsească 24 de afaceri care să primească sprijin financiar în valoare de 300.000 de lei (12.500 lei pentru fiecare startup)

Etapele pe care doritorii trebuie să le parcurgă sunt simple: trebuie să-şi înscrie idea de afacere sau afacerea recent pornită în formularul de înregistrare şi să participe la conferinţa regională; la finalul conferinţei un juriu format din antreprenori consacraţi va alege în baza formularului de înscriere 50 de idei care vor trece în următoarea etapă a proiectului – sesiunile de workshopuri.

La terminarea workshopurilor doar 20 de participanţi cu cele mai bune idei vor trece în urmatoarea fază – sesiunea de mentorat one-to-one, unde timp de 3 săptămâni, alături de consultanţii din program, vor fi ajutaţi să-şi demareze afacerile şi să îşi construiască o strategie de dezvoltare. Afacerea demarată şi strategia de dezvoltare finalizate vor fi analizate de un juriu format din antreprenori, consultanţi şi oameni de afaceri.

După analiză, 3 startup-uri vor fi alese să primească sprijin financiar. Scenariul este acelaşi pentru toate cele opt oraşe, astfel că la final 24 de startupuri vor primi premii în valoare totală de 300.000 de lei.

“Faptul că la finalul acestui program vor fi 24 de idei care vor fi premiate sunt convins că va declanşa spiritul de competiţie din fiecare aplicant şi îşi va dori să performeze, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure şi să ducă la un concurs echilibrat, cu proiecte de foarte bună calitate care vor face ca deciziile mentorilor să fie dificil de luat”, este de părere Péter Barta CEO FPP şi mentor în cadrul Antreprenor 2.0.

Antreprenor 2.0”, ID 49068, este un proiect cofinanţat prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeşte în Oameni!, şi implementat de Fundaţia Post Privatizare în parteneriat cu Impact Net Business SRL, Inovativ Consult SRL, Underclick.ro SRL. Este destinat exclusiv cetăţenilor români, cu varsta minimă de 18 ani; nu pot participa cei care au făcut parte din grupul ţintă al altor proiecte implementate de Fundaţia Post-Privatizare, adică, « Promovarea antreprenoriatului în domeniul industriilor creative », ID 61490 sau « Investitori în oameni – parteneriat transnaţional pentru creşterea interesului angajatorilor în dezvoltarea resurselor umane şi pentru creşterea responsabilităţii sociale a intreprinderilor », ID 62471.

Pentru informaţii suplimentare puteţi contacta:

Fundaţia Post-Privatizare

www.postprivatizare.ro

Tel: 0372 714 555

Fax: 0372 714 554

Persoana de contact:

Carmen Prosan

0725. 206. 302

prosan.c@postprivatizare.ro