JCI Brașov a susținut antreprenoriatul și responsabilitatea social corporatistă europeană prin participarea la European Presidents Meeting 2012. Reprezentanți ai  echipei de conducere JCI Brașov 2012 au participat la evenimentul de la Sibiu organizat de JCI România în 23-26 februarie 2012. 80 de tineri antreprenori și profesioniști din Europa, președintele mondial JCI Berthold Daems, președinți ai organizațiilor locale și naționale au reprezentat delegații din aproximativ 25 de țări europene.

În cadrul conferinței au fost organizate evenimente de informare și instruire pentru președinții naționali și separate, pentru Deputies (viitori președinți naționali) cu privire la strategiile și proiectele globale ale JCI. De asemenea, a fost organizată Adunarea Generală a JCI Europe care a vizat decizii administrative și în cadrul căreia au fost anunțate candidaturile pentru organizațiile naționale care vor să organizeze Conferințe Europene, Naționale și viitoare European Presidents Meeting.

Au fost promovate urmatoărele evenimente de pe agenda delegaților JCI Europe:

 • Conferința Europeană 2012 Braunschweig, Germania,
 • JCI Leadership Academy 2012 Sapporo, Japonia,
 • European Academy Göteborg, Suedia,
 • Conferinta Mondiala 2012 Taipei, Taiwan,
 • European Presidents Meeting 2013 Luxembourg, Luxemburg,
 • Conferinta Europeana 2013 Monte Carlo, Principatul de Monaco,
 • Conferinta Mondiala 2013 Rio de Janeiro, Brazilia.

Pentru JCI România, conferința de la Sibiu a însemnat organizarea unei Adunări Generale a JCI România și sub conducerea Președintelui JCI România Lucian Pană a fost aprobat Regulamentul de Ordine Interioară. Pentru JCI Brașov a însemnat validarea fostului Președinte JCI Brașov 2011, Ionuț Țața, ca viitor Președinte JCI România 2013. Următoarele evenimente importante pentru organizația locală vor fi Regional Meeting de la Constanța, 24 martie 2012, și JCI Trainer Presenter Buzău, în aprilie.

Programul conferinței JCI European Presidents Meeting a fost împarţit pe mai multe zile și a cuprins:

 • Dezbateri pe temele; “Active Citizens Framework”, “Think Global. Act Local”, Traing PR&Media;
 • Conferinţă internaţională CSR cu sprijinul echipei de proiect “Acţionăm responsabil! – Reţeaua socială RSC”, un proiect destinat iniţiativelor de responsabilitate socială corporatistă.
 • Un eveniment caritabil de strângere de fonduri pentru o cauză internaţională; Campania ”Nothing But Nets”, în parteneriat cu United Nations Foundation;
 • Reprezentaţie piesă de teatru “ Balul” – Teatrul National “Radu Stanca” Sibiu, piesă de teatru mut inspirată din istoria modern a României.
 • Nu în ultimul rând, delegațiile prezente au participat la o acțiune umanitară la o casă de copii din Sibiu, ajutând la curățat, spălat și gătit.

“JCI European Presidents Meeting este locul unde începe călătoria spre crearea unui impact pozitiv în comunitate; aici se uneşte întreaga Europă în jurul unui scop comun, acesta este locul unde acţiunea este inspirată din experienţa impărtăşită a altora”, a spus Arrey Obenson, JCI Executive Director for Growth & Development.