Pe data de 20 februarie 2012, echipa de producţie a emisiunii „Arena Leilor” şi organizatorii programului School for Startups România se vor afla la Braşov, Hotel Ambient, Sala Millenia, la unul dintre evenimentele din cadrul unui turneu naţional ce vizează selectarea celor mai bune proiecte de afaceri pentru noul sezon al emisiunii, urmând ca pe 21 februarie să fie la Sibiu, Hotel Golden Tulip, Sala Goga.

Împreună, „Arena Leilor” şi School for Startups România îşi propun să găsească oameni cu iniţiativă şi spirit antreprenorial care doresc să prezinte o idee de afacere, o invenţie sau o afacere pe care doresc să o extindă,  în faţa unor investitori dispuşi să îşi investească atât banii, cât şi experienţa  în afaceri noi sau în curs de dezvoltare.
În cadrul acestei întâlniri, experţii în educaţie antreprenorială de la School for Startups România vor susţine un Open Class despre modul în care trebuie prezentată o idee de afacere sau o afacere în faţa unui investitor şi importanţa proiectării unui business plan.

Cristina Bâtlan, owner Musette, Dragoş Anastasiu, cunoscutul om de afaceri şi General Manager Eurolines, alături de Péter Barta, Director Executiv Fundaţia Post-Privatizare, le vor vorbi participanţilor despre experienţa pe care o oferă participarea în emisiunea Arena Leilor şi despre mecanismul de realizare al emisiunii, dar şi despre cum puteţi construi un plan de afaceri de succes care să atragă investitori.

Va urma apoi o sesiune de prezentări de proiecte în faţa unui juriu format din membrii echipei de producţie a emisiunii, iar proiectele selectate vor fi prezentate ulterior în cadrul show-ului TV în faţa investitorilor invitaţi.

Participarea  la eveniment este gratuită (însă locurile sunt limitate), iar înscrierea se face prin completarea formularului de înregistrare disponibil pe www.turneuarenaleilor.ro, până la data de 19 februarie 2012.

Despre School for Startups România
School for Startups (S4S) este un program unic, dezvoltat în Marea Britanie de Doug Richard, antreprenor în serie, angel investor şi invitat la emisiunea difuzată de BBC, Dragon’s Den (echivalentul “Arenei Leilor” din România).  S4S este un program prin care tinerii sunt ajutaţi să înceapă afaceri de succes, iar antreprenorii aflaţi la început de drum sunt ajutaţi să îşi dezvolte afacerea în mod corect încă din faza de startup. Marius Ghenea, preşedinte al Fit Distribution şi invitat permanent în cadrul emisiunii TV “Arena Leilor”, participă în calitate de profesor la acest program. School for Startups a fost adus în România de către Fundaţia Post-Privatizare.

Despre emisiunea „Arena Leilor”
Emisiunea Arena Leilor a fost lansată de TVR 2 în ianuarie 2007 ca o premieră pe piaţa media autohtonă. Pentru prima dată telespectatorii români au putut urmări un nou format de emisiune: „business reality show” – având ca scop educarea şi sprijinirea antreprenorilor aflaţi la început de drum sau care doresc să-şi extindă afacerea. Bilanţul programului Arena Leilor în acest moment este impresionant: cinci ani de emisie, 117 ediţii, sute de concurenţi selectaţi din peste 3000 de candidaţi, mii de idei de afaceri, milioane de euro puse în joc şi un număr tot mai mare de telespectatori care au putut urmărit „pe viu” cum se prezintă un plan de afaceri, cum se negociază cu un investitor şi ce soluţii pot fi aplicate pentru afacerilor lor.

Informaţii suplimentare se pot obţine de la:
Fundaţia Post-Privatizare
Web-site: www.turneuarenaleilor.ro

Persoană de contact :
Mădălina Marin
Specialist PR
Tel: 0748.138.371
Email: marin.m[at]postprivatizare.ro