Conferinţa Naţionala 2010 JCI România s-a desfăşurat în perioada 21-24 octombrie la Cluj-Napoca şi a avut 250 de participanţi, dintre care 200 de membri JCI din toată ţara sau invitaţi ai acestora.

Au fost prezente filialele sau grupurile de iniţiativă din Bucureşti, Iaşi, Cluj, Târgu Mureş, Timişoara, Lugoj, Bacău, Braşov, Sibiu, Oradea. Majoritatea delegaţiilor au avut dimensiuni respectabile, mai ales din partea organizaţiilor vechi (Bucureşti aproximativ 30 de persoane, Iaşi – 20 de persoane, Cluj – 40 de persoane), dar şi din partea organizaţiilor reactivitate recent (Timişoara – 22 de persoane, Constanţa – 8 persoane).
În cadrul Conferinţei reprezentanţii JCI Braşov au participat parţial la programul de workshop-uri, dar prioritate au avut temele interne ale JCI România (Adunări Generale, discuţii cu liderii JCI România şi liderii filialelor).
Adunarea Generala a JCI România a fost organizată în două etape – vineri şi sâmbătă. În prima etapă a fost prezentat raportul preşedintelui şi al boardului naţional 2010 al JCI România, raportul preşedinţilor de filiale, au fost prezentaţi şi aleşi vicepreşedinţii JCI România pentru 2011 şi a fost dezbătută şi decisă situaţia grupurilor de iniţiativa şi a filialelor nou înfiinţate (inclusiv Braşov). În a doua etapă a fost ales preşedintele 2011 al JCI România, s-a prezentat strategia acestuia pentru 2011 şi au fost luate decizii vizavi de situaţia filialelor JCI de la Braşov.